واکاوی رفتار نوآورانه دانشجویان آموزشکده کشاورزی شهرستان ساری - فاطمه سلیلی; امیر احمدپور; محمدرضا شهرکی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
تحقیق حاضر به بررسی رفتار نوآورانۀ دانشجویان آموزشکدۀ کشاورزی شهرستان ساری در استان مازندران پراخته است. این تحقیق توصیفی- پیمایشی بوده و جامعۀ آماری آن را 433 نفر تشکیل داده‌اند. به طوری که 206 نفر از آن‌ها بر مبنی جدول کرجسی مورگان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار سنجش تحقیق پرسشنامه محقق‌ساخته بود که رفتار نوآورانه در آن با 32 گویه در قالب سه بعد کشف ایده، خلق ایده و پشتیبانی ایده، سنجش شد. پس از جمع‌آوری و دسته‌بندی داده‌ها، از روش آمار توصیفی و استنباطی در محیط نرم‌افزار SPSS21 جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد، بین ابعاد مختلف رفتار نوآورانه در سطح 99 درصد اطمینان رابطۀ مثبت و معنی‌داری وجود دارد. یافته‌ها حاکی از آن است، بین رفتار نوآورانه و ترم در حال تحصیل دانشجویان، رابطۀ مثبت و معنی‌داری وجود دارد. مقایسه رفتار نوآورانه دانشجویان در گروه‌های مختلف نشان داد، رفتار نوآورانه در گروه‌های جنسیت، مقطع تحصیلی، داشتن شغل، دارا بودن سابقۀ نوآوری و کارآفرینی و همچنین رشته‌های تحصیلی مختلف، تفاوت معنی‌داری داشته است. با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می‌گردد مراکز آموزشی از جمله موسسات و مراکز آموزش عالی با در دسترس قرار دادن امکانات و زیرساخت‌های آموزشی زمینۀ تولید و توسعه ایده ها را برای دانشجویان فراهم نمایند تا بدینوسیله زمینه تقویت و گسترش فرهنگ کارآفرینی، هموار گردد.