50 lat „Czasopisma Prawno-Historycznego” - CPH 50(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Tom, który składamy w ręce naszych Czytelników, jest jubileuszowym w podwójnym znaczeniu: stanowi 50 tom „Czasopisma Prawno-Historycznego” i ukazuje się dokładnie 50 lat po opublikowaniu tomu I. Regularność, z jaką się pismo ukazywało, świadczy o tym, jak bardzo było - na początku i potem - potrzebne.