اثر غنی سازی جیره غذایی با اسید لاکتیک بر غلظت یون‌ها و پروتئین‌های پلاسما خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss - سید مرتضی حسینی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر غلظت مواد معدنی و پروتئینهای پلاسمای خون ماهی بود. به این منظور 4 جیره غذایی حاوی 0، 5، 10 و 20 گرم اسید لاکتیک در کیلوگرم جیره به مدت 8 هفته به ماهی ها داده شدند (سه مخزن برای هر جیره) . نتایج نشان داد که افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی اثر معنی داری روی غلظت کلسیم، فسفر، آهن، مس، روی، پروتئین کل و گلبولین پلاسما داشت (P < 0.05). ولی ایمنوگلبولین کل و آلبومین پلاسما تحت تاثیر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی نبودند (P > 0.05). همه غلظت‌های اسید لاکتیک به طور معنی داری غلظت کلسیم پلاسما را افزایش دادند. فسفر پلاسما در تیمارهای 5 و 10 گرم اسید لاکتیک بالاتر از تیمار شاهد بودند. غلظت پلاسمایی آهن در تیمار 10 و 20 گرم اسید لاکتیک، مس در تیمار 20 گرم اسید لاکتیک و روی در تیمار 10 گرم اسید لاکتیک به طور معنی داری بالاتر از تیمار شاهد بودند. پروتئین کل و گلبولین پلاسما در تیمار 10 گرم اسید لاکتیک بالاتر از تیمار شاهد بودند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان نقش موثری در افزایش غلظت مواد معدنی و پروتئین‌های پلاسما دارد. بر این اساس، غلظت 20-10 گرم در کیلوگرم اسید لاکتیک بهترین نتایج را داشته اند.