Straturi etimologice reflectate în hidronimia româneasca - Oliviu Felecan; Nicolae Felecan (Quaderns de Filologia: Estudis Lingüístics)
Lucrarea de fata isia propune sa ilustreze pe baza materialului hidronimic contactele lingvistice pe care românii le-au avut cu diversele populatii, începând din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent. Înfatisarea si elementele constitutive ale hidronimelor dovedesc existenta mai multor niveluri: autohton (traco-dac), mostenit din latina, slav, de alte origini, creatii interne.