Sap Parçalama ve Farklı Toprak işleme Yöntemlerinin Mısır Saplarının Toprağa Karışmasına Etkilerinin Belirlenmesi - Ergin Dursun; Devletkılıç Durdıyev (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışman ı n amac ı , sap parçalama ve farkl ı toprak işleme yöntemlerinin m ı s ı r saplar ı n ı n toprağa karışmas ı na etkilerini belirlemektir. Denemelerde 8 farkl ı toprak işleme yöntemi kullan ı lmışt ı r. Denemelerde ayr ı ca bir sap parçalama makinas ı kullan ı larak saplar parçalanm ışt ı r. Böylece toprak i şleme yöntemlerinin gömme ve karışt ı rma etkinlikleri, hem sap parçalama yap ı larak hem de yap ı lmadan belirlenmiştir. Araşt ı rma sonuçları na göre, sap gömülme oran ı üzerine toprak işleme yöntemi, sap yüksekli ğ i ve sap parçalaman ı n etkisi önemli bulunmu ştur p