Забезпечення права засуджених з психічними відхиленнями у контексті принципу гуманного ставлення та поваги до їх людської гідності в умовах воєнного стану в Україні - I.M. Vasyliuk; Y.P. Kushniruk (Аналітично-порівняльне правознавство)
У даній роботі, з урахуванням положень ст. 20 Кримінального кодексу (КК) України, у якій визначено правовий статус осіб з обмеженою осудністю, а також на підставі конституційних засад та принципу забезпечення честі і гідності людини як найвищої соціальної цінності, визначено основні проблеми та розроблені науково обґрунтовані шляхи щодо удосконалення правового механізму з означених питань у сфері виконання покарань і пробації.