Co-reflexió. La implicació de l'usuari adreçada a la transformació social - Oscar Tomico (Temes de Disseny)
Aquest article presenta una aproximació de l'usuari, que permet confrontar les araons fonamentals dels dissenyadors amb les motivacions i els valors socials. Aquesta aproximació està particularment feta a mida per als processos de disseny adreçats a la transformació social. En aquest acostament, la implicació de l'usuari es considera un procés constructiu i no destructiu. Amb més precisió, es defineix com una sessió co-reflexiva entre els dissenyadors i els usuaris, que comença amb una sensibilització per construir la realitat desitjada per l'usuari per tal de confrontar-la amb les raons del dissenyador.