Eksperimentalna analiza odziva grednog nosača na nejednoliku pobudu oslonaca - Simona Dobrilla; Nina Čeh; Miran Tuhtan; Gordan Jelenić (Zbornik Radova)
Provedeno je eksperimentalno ispitivanje dinamičkog odziva modela slobodno oslonjene grede s dodatnim koncentriranim masama. Određene su amplitude pobude unutar kojih je odgovor grede linearan. Prikazani su eksperimentalno dobiveni rezultati za pomake grede prilikom harmonijske jednolike i nejednolike pobude te prilikom simulacije Northridge potresnog zapisa, koji se mogu koristiti kao eksperimentalni benchmark primjerci za nejednoliku pobudu oslonaca.